Team

Mariël Odijk

In 1982 ben ik afgestudeerd als algemeen oefentherapeut en sindsdien werkzaam als (kinder-) oefentherapeut. Allereerst heb ik 3 jaar in een oefentherapie praktijk in Amsterdam gewerkt. In 1985 ben ik samen met een collega oefentherapeut en 2 logopedisten de praktijk aan de Marshallweg gestart. 

Mijn passie ligt vooral in het werken met kinderen. De stap om me te specialiseren tot kinderoefentherapeut was dan ook een logisch vervolg. In 1999 heb ik deze post HBO opleiding afgerond. Daarna heb ik scholing gevolgd op het gebied van sensorische integratie en de problemen die ontstaan wanneer deze prikkelverwerking verstoord verloopt.

Plezier in bewegen staat bij mij op de eerste plaats. Zelf ben ik een actieve hardloopster en houd daarnaast van fietsen, lezen en spelletjes. In mijn werk vind ik het iedere keer weer een fijne uitdaging om samen met het kind, de ouders en andere betrokkenen te werken aan de motorische hulpvraag.  Bea van der Gaag-Hogervorst

In 2012 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut en sinds 2013 werk ik hier in de praktijk aan de Marshallweg. Binnen onze praktijk behandel ik mensen met houdings- en beweging gerelateerde klachten, evenals klachten door verkeerd ademhalen. De diversiteit hierin maakt dit werk interessant en ik doe dit werk dan ook met veel plezier en passie. Ik vind het waardevol om één op één te werken en mensen te zien groeien naar een positief resultaat. 

De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld en geschoold in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, in leefstijl coaching en ben ik gespecialiseerd in slaapproblemen zowel bij volwassenen als bij kinderen.  Sinds 2018 behandel ik ook globusklachten via de(MFL methode) en hiervoor werk ik veel samen met de logopedie.  

In mijn vrije tijd maak ik graag tijd voor mijn kinderen en ben ik creatief.  Ik zet deze creativiteit graag in om samen te werken aan je persoonlijke hulpvraag. Ik vind het interessant om samen te werken met andere disciplines en werk dan ook veel met andere fysiotherapeuten, logopedisten, specialisten om ook ingewikkeldere problemen, klachten aan te pakken.Marlous Fransen

In 2014 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut en ik werk sinds 2017 bij Oefentherapie Ommoord. Sinds mijn afstuderen heb ik binnen verschillende praktijken gewerkt en veel mensen behandeld met houdings- en beweging gerelateerde klachten, maar ook mensen met ademhalingsproblemen en slaapproblematiek.

Het leukste aan dit werk vind ik de afwisseling binnen de verschillende klachten, maar ook  om mensen zelf  te  enthousiasmeren bewuster met hun houding en bewegen om te gaan.

Ik ben gespecialiseerd in slaapproblemen. Verder ligt mijn affiniteit bij sporten en bij psychosociale klachten.

In mijn vrije tijd ben bijna het hele weekend bij mijn voetbalclub.  Hier verzorg ik op zaterdag het 1e elftal en speel ik zelf op zondag in Vrouwen 1.