Chronische Pijn

Je ervaart pijn. Als deze pijn langdurig aanwezig is, kan het een eigen leven gaan leiden. Dit kan grote gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren. in veel gevallen brengt pijn ook grote onzekerheid met zich mee. Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Denk aan een vinger die de hete kachel aanraakt, je ervaart pijn en trekt je hand terug. Maar ook de sporter met een acute blessure ervaart veel pijn. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, gaat deze pijn weer over. Maar wat als pijn langer (bijvoorbeeld 3 maanden) aanhoudt. Wat dan? Is er dan pathologie (ziekte) of zijn er andere gegevens die de pijn veroorzaken? De chronische pijn therapeuten in deze praktijk kunnen je inzicht geven en leren wat je hiermee kan doen. We zijn aangesloten bij het netwerk Chronische pijn.

Wat is chronische pijn?

We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrik is om inzich te krijgen in je eigen persoonlijke situatie