Oncologie netwerk Rotterdam, Ommoord- Zevenkamp, Nesseland, Capelle

Binnen Rotterdam is er in Zevenkamp, Ommoord en Nesselande een samenwerkingsverband tussen specialisten en therapeuten voor patiënten die na een oncologische behandeling revalideren en weer terug willen keren naar het normale dagelijks leven.

 

In dit netwerk zitten huisartsen fysiotherapeuten, slaapoefentherapeuten, diëtisten, logopedisten, psychologen, maatschappelijke zorg en een oncologische verpleegkundige die met elkaar behandeling op maat verzorgen in de regio. Ook de oncologische verpleegkundige uit de ziekenhuizen in de omgeving sluiten hier regelmatig bij aan.

 

Onze ( slaap) oefentherapeut kan je helpen bij spanning gerelateerde klachten, hyperventilatie, of vermoeidheidsklachten. Maar denk ook aan slaapproblemen, zowel bij jezelf of bij je partner of kinderen, als gevolg van de hectische periode van oncologische behandeling. Verder ondersteunen wij  het leren omgaan met je veranderde lichaam, ook na amputatie. Durf weer te leren vertrouwen op je eigen lijf. Heb je bijvoorbeeld moeite met dagelijkse activiteiten,  wij geven je houding- en bewegingsadvies, en helpen je belastbaarheid te verhogen.